preskoči na sadržaj

Srednja škola Metković

 > Događanja
vijesti

DANI KRUHA

Autor: Katica Borovac, 5. 11. 2015. 09:45

I ove godine u Srednjoj školi Metković obilježili smo Dane kruha. U petak, 30.10., učenici kuharskog smjera, zajedno sa svojom mentoricom Danom Paponjom napravili su fritule, dok su ostali učenici donijeli razna peciva i kolače od kuće, oko čega su se posebno potrudile prof. Nina Bjeliš i pedagoginja Violeta Oršulić. Uz njih su donijeli i recepte koje kasnije mogu razmjenjivati.

 

 [više]

TERENSKA NASTAVA U PARKU PRIRODE BIOKOVO

Autor: Katica Borovac, 25. 10. 2015. 18:28

Učenici prvih i drugih razreda Srednje škole Metkovć 24. listopada u okviru predmeta biologija obavili su terensku nastavu u Parku prirode Biokovo. Tamo su se izravno upoznali s kategorizacijom zaštićenih područja u Republici Hrvatskoj i važnosti zaštite istih. Uz stručno vodstvo obišli su botanički vrt Kotišina gdje su imali prilike vidjeti napuljsku ciklamu koja cvate u ranu jesen te razne druge samonikle biljne svojte od vrijeska, kadulje, smilja, te onih svojti koje su na veliku radost učenika nosile plodove poput divlje kruške, divlje ruže i primorske smrike. 

 

 [više]

Promocija knjige Gospodar svemira

Autor: Katica Borovac, 16. 10. 2015. 12:48

U GKS Metković, održana je promocija knjige Gospodar svemira autorice Katarine Barišić.

Sudionici promocije bili su učenici srednje škole Metković. Upravni referenti, konobari, kuhari…

Uz stručnog učitelja Vedrana Perića. O knjizi su govorili prof. Božidar Lovrić, prof. Goranka Ivanković i Danijela Baćilo. Klapa Na kantunu dalmatinskom pjesmom uveselila je uzvanike promocije.

 [više]

TERENSKA NASTAVA U BOTANIČKOM VRTU KOTIŠINA I ZNAČAJNOM KRAJOBRAZU KANJON CETINE

Autor: Katica Borovac, 16. 5. 2015. 18:15

Učenici prvog razreda Srednje škole Metković smjera ekonomija u Tjednu botaničkih vrtova i arboretuma Hrvatske posjetili su 15. svibnja botanički vrt Kotišina koji se nalazi u sklopu Parka prirode Biokovo. Učenike su u Parku prirode dočekali djelatnici Javne ustanove Park prirode Biokovo koji su im na vrlo zanimljiv način u Prezentacijskom centru Kotišina predstavili prirodne i kulturne vrijednosti ovog zaštićenog područja. 

 [više]

Srednjoškolci popravljaju svjetleće ukrase

Autor: Darko Primorac, 5. 12. 2014. 02:09

 
Metković, 4.12.2014. - Prošle je nedjelje započelo vrijeme Došašća, a s time i kićenje grada svjetlećim božićnim ukrasima, od kojih se svake godine jedan dio pokvari.
 
Budući da je Grad Metković u svome proračunu predvidio nešto novca za kupnju materijala za popravak tih ukrasa dogovoreno je sa Srednjom školom Metković da popravak obave njihovi učenici u sklopu praktične nastave. 
 
Danas smo posjetili elektrotehnički kabinet SŠ Metković u kojemu su učenici 3. E razreda, smjer elektroinstalater JMO (razrednik prof. Goran Manenica), pod paskom svoga profesora Nina Kaleba popravljali pokvareni svjetleći nakit.
 
              
 
  
 
 [više]

Donacija knjiga knjižnici u Gunji

Autor: Darko Primorac, 17. 11. 2014. 12:15

Srednja škola Metković priključila se akciji obnove knjižnog fonda knjižnica stradalih u poplavama koje su svibnju 2014. zadesile područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Osnovnoj školi   Antuna i Stjepan Radića u Gunji donirali smo dvadesetak knjiga iz naše knjižnice i paket mandarina zaželjevši im uspješnu školsku godinu i da ih slične nevolje više nikada ne zadese.

 

[ fotogalerija ]

 [više]

Mjesec hrvatske knjge

Autor: Darko Primorac, 17. 11. 2014. 12:14

Mjesec hrvatske knjige u Srednjoj školi Metković obilježili smo radionicom na temu bosančice, tzv.zapadne ćirilice kojom su ispisani mnogi spomenice kulturne baštine. Radionicu je vodio dipl.arheolog Ivan Volarević iz Metkovića. Nakon uvodnog  izlaganja o povijesti i osobitostima toga pisma, učenici prvog razreda usmjerenja računalni tehničar svoje su inicijale tehnikom tuša na papiru ispisivali na bosančici.  Radionici su organizirale prof. hrvatskoga jezika Danijela Baćilo i školska knjižničarka Ivana Ujdur.

 

[ FOTOGALERIJA ]

 [više]

Dani kruha 2014.

Autor: Darko Primorac, 2. 11. 2014. 10:53

31.10 u našoj školi obilježeni su dani kruha. Tijekom velikog odmora jutarnje smjene u školskom je predvorju održan prigodan program u kojem se pjevalo, sviralo i govorilo poeziju a na prepunim trpeza svatko se mogao poslužiti kolačima i pecivima koje su napravili naši učenici sa svojim nastavnicima i roditeljima. Pjesmom smo razveselili i umirovljenike u dnevnom boravku udruge Otac Ante Gabrić kao i štićenike Doma za starije i nemoćne te osobe s teškoćama u razvoju.  

 

FOTOGALERIJA

 [više]

MEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA

Autor: Darko Primorac, 28. 10. 2014. 15:27

Učenici Srednje škole Metković 2.b. građevisnki tehničari međunarodni dan starijih osoba 1. listopada obilježili su posjetom starijih i nemoćnih osoba u udruzi "Otac Ante Gabrić" s profesoricom Katarinom Barišić. Prigodnim recitalom pjesmom kolačima i kreativnim radionicama uveličali su njihov dan. Realiaciji posjeta pomogli su i roditelji učenika prigodnim poklonima.

 [više]

Promocija knjige "Forte Opus" autorice prof. Katarine Barišić

Autor: Darko Primorac, 18. 10. 2014. 14:20

U Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću 17. listopada 2014. predstavljena je knjiga Forte Opus prof. Katarine barišić.

U prigodnom programu sudjelovali su učenici Srednje škole Metković recitalom, glazbom i pjesmom. O knjizi poezije govorili su prfo Božidar Lovrić predsjednik Ogranka Matice hrvatske Metković i prof. Goranka Ivanković

 [više]

Promocija knjige "Forte Opus" autorice Katarine Barišić

Autor: Darko Primorac, 18. 10. 2014. 14:19

U Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću 17. listopada 2014. predstavljena je knjiga Forte Opus prof. Katarine barišić.

U prigodnom programu sudjelovali su učenici Srednje škole Metković recitalom, glazbom i pjesmom. O knjizi poezije govorili su prfo Božidar Lovrić predsjednik Ogranka Matice hrvatske Metković i prof. Goranka Ivanković.

 [više]

MEĐUNARODNI DAN EUROPSKE BAŠTINE PROJEKT SREDNJE ŠKOLE METKOVIĆ I UDRUGE "OTAC ANTE GABRIĆ" - METKOVIĆ

Autor: Darko Primorac, 23. 9. 2014. 12:25

Učenici 3.b razreda, odjevni tehničari, s prof. Katarinom Barišić pripremali su povijesno istraživanje na temu hrvatske kulturne baštine i baštine Neretve. Učenici su prezentirali svoje radove u prostorijama udruge "OTAC ANTE GABRIĆ" Metković u suradnji s voditeljicom Paulom Miličević. Edukativno predavanje učenika kao i profesorice Barišić imalo je za cilj potaknuti i starije osobe na suradnju za očuvanje baštine i zavičajne povijesti. Očuvati njenu raznolikost i kulturnu vrijednost kao dio Hrvatske kulturne baštine.

 [više]

GRADSKI ADVENTSKI SAJAM

Autor: Darko Primorac, 16. 12. 2013. 19:47

UČENICI SŠ METKOVIĆ SUDJELOVALI NA GRADSKOM ADVENTSKOM SAJMU
Na adventskom  sajmu u našem gradu, održanom 6.prosinca na dan sv.Nikole, izlagali su i učenici naše škole koji okupljeni u udrugu Mladi oca Ante Gabrića redovito izrađuju i prodaju rukotvorine u humanitarne svrhe. Zajedno sa svojim mentorima ovoga su puta pripremili različite uporabne predmete  poput oslikanih podmetača na plutu, jastuka i jastučnica ukrašenih salvetnom tehnikom, zidnih vješalica,  kutijica za konce, različitih ukrasa za božićno drvce i sl. 
 
 
 [više]

Dani kruha 2013.

Autor: Darko Primorac, 21. 10. 2013. 15:35

U Srednjoj školi Metković u petak su obilježeni Dani kruha 2013. Dio učenika kolače i peciva donijeli su od kuće dok su učenici kuharskoga smjera sa svojim mentorima fritule i slične delicije napravili u školskoj kuhinji. Za vrijeme velikog odmora, u predvorju škole održan je prigodni program a na bogatim je trpezama svatko mogao degustirati pripremljene plodove rada vrijednih ruku  i plodova zemlje.

 

FOTOGALERIJA

 [više]

Posjet terapijskoj Zajednici Papa Ivan XXIII. u Velikom Prologu

Autor: Darko Primorac, 15. 10. 2013. 09:58

Dvadesetak učenika naše škole posjetilo je terapijsku Zajednicu "Papa Ivan XXIII." u Velikom Prologu a u sklopu aktivnosti sekcije Odgoj za humane vrijednosti. Korisnicima zajednice darovali smo u školi prikupljeno voće i povrće a kroz zajedničko druženje i radionice učili smo razvijati pozitivne emocije, odabrati prave izbore ali i izrađivati rukotvorine.  Suradnja Zajednice Papa Ivan XXIII. i Srednje škole Metković nastavit će se i dalje, na radost naših učenika koji su bili jako zadovoljni aktivnostima u sklopu ovog projekta.

Foto Galerija

 [više]

“Mladi oca Ante Gabrića” u posjetu terapijskoj zajednici “Pape Ivana XXIII. “ u Borovcima

Autor: Darko Primorac, 23. 6. 2013. 14:42

10. lipnja 2013.g. učenici Srednje škole Metković iz sekcije Odgoj za humane vrednote , okupljeni u udrugu „ Mladi oca Ante Gabrića“  kao nagradu za nesebičan rad kroz humanitarne akcije i volontiranja, posjetili su terapijsku zajednicu u Borovcima. Cij je bio upoznati učenike sa Zajednicom Pape Ivana XXIII.,  metodom terapijske zajednice, ulogom vršnjačkog pomagača, zainteresirati ih , educirati one koji izraze želju za ovim oblikom učenja  te ujedno posjeduju osobine potrebne za takvo zanimanje poput motiviranosti, komunikacijskih I organizacijskih vještina, , empatije, tolerancije I sl.

U sklopu programa učenici su se upoznali s  voditeljima, organizatorima zajednice i njihovim korisnicima  te njenim nastankom i načinom djelovanja u liječenju ovisnosti. Kroz edukativnu radionicu „ Ja govor, aktivno slušanje i empatija“ upoznali su se  s tri važne osobine koje treba posjedovati vršnjački pomagač kako bi bio uspješan u pomaganju. Učenici su imali priliku čuti svjedočanstva korisnika te voditi raspravu o izborima koji nam se pojavljuju u životu. Učenike su vodili psiholog Ivan Karamatić te pedagoginja Srednje škole Metković Violeta Oršulić i knjižničarka Ivana Ujdur. 

PHOTO GALERIJA

 [više]

Odjevni tehničari - modna revija

Autor: Darko Primorac, 28. 6. 2012. 16:27

Naši učenici iz 1.l razreda, usmjerenja odjevni tehničar, kraj su nastave obilježili svojevrsnom modnom revijom svojih uradaka.

 [više]

Projekt i izložba „Razvoj i zaštita doline Neretve“

Autor: Darko Primorac, 22. 5. 2012. 13:00

Nakon obilaska zaštićenih i vrijednih dijelova prirode u dolini Neretve, učenici III. I i III. L razreda u okviru predmeta Tehnologija s ekologijom pristupili su izradi projektnog zadatka koji se radio u grupama. Svaka grupa u okviru zadane teme imala je svoj zadatak: Tehnološki razvoj i proizvodnja, Turizam, Poljoprivredna proizvodnja, Lovno gospodarstvo te Zaštita prirode.

 [više]

IZLET U SPLIT

Autor: Darko Primorac, 15. 5. 2012. 13:20

Učenici Srednje škole Metković koji su tijekom ove školske godine sudjelovali na školskom
natjecanju Tradicija u funkciji održivog razvoja, nagrađeni su izletom u Split.

 [više]

IZLET U MEĐUGORJE

Autor: Darko Primorac, 8. 5. 2012. 12:56

Učenici naše škole koji su tijekom ove školske godine sudjelovali u humanitarnim akcijama pod okriljem udruge Mladi oca Ante Gabrića, nagrađeni su izletom  u Međugorje.

 [više]

USKRSNA HUMANITARNA AKCIJA

Autor: Darko Primorac, 13. 4. 2012. 14:59

Učenici Srednje škole Metković i ovoga su Uskrsa djelovali humanitarno, u korist onih koji imanju najmanje.

 [više]

Mladi oca Ante Gabrića - humanitarna akcija

Autor: Darko Primorac, 19. 1. 2012. 19:18

Prošloga  su prosinca metkovski srednjoškolci volonteri bili veoma vrijedni. Njihov humanitarni rad proteklih godina rezultirao je osnivanjem udruge Mladi oca Ante Gabrića pa su ovoga puta radili još više i bolje. Knjižnica Srednje škole Metković postala je tako prava radionica u kojoj su se izrađivali ukrasi za bor od gipsa i tjestenine te svijećnjaci i adventski vijenci na postolju od drveta. Učenici tekstilne struke sa svojim su mentoricama izrađivali ukrasne blagdanske nadstolnjake a zajedno smo napravili i mnogo kolača. Predstavili smo se prodajnom izložbom u Gradskom kulturnom središtu a potom i na štandovima u gradu. Organizirali smo  malonogometni turnir i stolni tenis te prikupljali namirnice ispred trgovačkih centara.

Fotografije možete pogledati i preuzeti OVDJE !

 [više]

Nagradni natječaj – fotografije na temu “Voda“

Autor: Darko Primorac, 20. 12. 2011. 02:30

U okviru akcije „Djeca za djecu, koju su organizirali humanitarna organizacija DORA, Školska knjiga i Nikon fototeh iz Zagreba, proveden je nagradni natječaj fotografija s temom „Voda“ za sve učenike srednjih škola RH. Na natječaj se iz naše škole prijavilo 12 učenika: Barbara Brljević, Manuela Bezer i Barbara Tolj iz II B razreda, Laura Ključe i Franjo Stojić iz III I razreda te Danijela Marević, Petra Parmać, Suzana Pavlović, Mila Petrušić, Blagica Šego i Sara Tolić iz III L razreda.

Iz svih srednjih škola RH prijavilo se 167 učenika sa ukupno 515 radova. Prosudbeno povjerenstvo koje se sastojalo od devet članova odabralo je 12 pobjedničkih fotografija. Jednu od njih osvojila je i učenica naše škole Barbara Tolj iz II B razreda:

Fotografiju možete pogledati i preuzeti OVDJE !

Opširnije: http://www.dora.hr/default.aspx?id=128

Pobjednički radovi i motivi korišteni su za tiskanje Dorinog kalendara za 2012. godinu:

http://www.dora.hr/UserDocsImages/DORA%20KALENDAR%202012.pdf

 [više]

Dani kruha i zahvalnosti 2011

Autor: Darko Primorac, 19. 12. 2011. 21:04

Slavljenjem i druženjem 25. studenog u Srednjoj školi Metković obilježeni su Dani kruha koje organizira prof. Maja Batinović uz pomoć pedagogice Violete Oršulić. Učenici i nastavnici za tu prigodu pripremili su najrazličitija peciva, kruhove, kolače i plodove kojima smo ukrasili stolove u predvorju škole. Time smo prikazali darove koje svakodnevno primamo, a često ih nismo svjesni. Ovim darovima počastili su se u veselom ozračju i zajedništvu i učenici i nastavnici te zahvalili dragome Bogu za obilja koja nam svakodnevno daje u obliku duhovne i tjelesne hrane. Četiri učenika: Josip Ostojić, Marin Tomas, Marin Matić, Željko Sentić za vrijeme ovog slavlja bila su posebno inspirirana i napisali su pjesmu zahvale pod nazivom „Dani kruha“. Ovi lijepu pjesmu pred nazočnim učenicima i profesorima izrecitirala je naša draga profesorica Mirjana Antolović. Slavljeničkom ugođaju posebno je pridonio učenik Josip Prskalo sa svojim lijepim glasom i gitarom.

GALERIJU FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATI OVDJE !!

 [više]

Obilazak zaštićenih područja prirode u doline Neretve

Autor: Darko Primorac, 19. 12. 2011. 20:57

U okviru projekta „Obilježavanje svjetskog Dana zaštite močvarnih staništa“ dana 1. listopada 2011. godine učenici - ekolozi III. I i III. L razreda te članovi filmske i dramske grupe s profesoricama Nikolinom Anković i Majom Popović, obišli su vrijedna i zaštićena prirodna područja doline Neretve: posebni ornitološki rezervat Pod gredom, posebni ornitološki rezervat Orepak, značajni krajobraz Modro oko, posebni ihtiološko-ornitološki rezervat Ušće Neretve i Baćinska jezera.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA DOSTUPNA JE OVDJE !!!!

 [više]

 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Listopad 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Korisni linkovi
Anketa
Koristiš li internet za potrebe nastave ?
MZOS

e-knjižnica

CMS za škole logo
Srednja škola Metković / Kralja Zvonimira 12, HR-20350 Metković / ss-metkovic.skole.hr / ured@ss-metkovic.skole.hr
preskoči na navigaciju