Erasmus plus projekta Green Way Eating, čiji je cilj promicanje održive lokalne i tradicionalne prehrane, dvije metkovske srednje škole ostvarile su uspješnu suradnju u ostvarivanju ciljeva ovog projekta.
U sklopu domaćinstva učenika i profesora iz Mađarske i Italije, Gimnazija Metković organizirala je aktivnost zajedničkog kuhanja tradicionalnih recepata, za što joj je svoje prostorije i svoje stručno vodstvo ustupila Srednja škola Metković.
Tako su naši srednjoškolci iz Metkovića, Budimpešte i Foggie, pod budnim okom stručnog kadra Srednje škole prof. Dane Paponje i prof. Violete Oršulić i uz pomoć učenika Srednje škole usmjerenja kuhari, u novoopremljenim prostorijama kuhinje Srednje škole pripremali domaće recepte poput peke, prženih srdela, blitve i raštike te “štrudela” od jabuka.
Svojim uratcima sudionici su se na kraju i pogostili, a zajedno su naučili puno o uporabi održivo uzgojenih lokalnih namirnica i o tradicionalnom načinu pripremanja jela.